maanantai 19. marraskuuta 2012

Italialainen joulu

Minä rakastan Italiaa. Rakastuin siihen kolmisen vuotta sitten käydessäni siellä ensimmäisen kerran. Se maa kaikkine ruokineen, ihmisineen, tapoineen, kielineen ja maisemineen jätti minuun lähtemättömän vaikutuksen. Koin Italiassa henkisesti ja sisäisesti todella vahvaa mielen rauhaa ja jonkinlaista yhteenkuuluvuutta. Tuntui, että levoton mieleni oli vihdoin löytänyt oman paikkansa.

Viime kesänä kävin Italiassa jälleen ja kokemukset olivat jälleen samanlaiset. Oikeastaan tällä kertaa se mielen tyytyväisyys tuntui vielä suuremmalta ja kotiinpaluu ja Suomen tapoihin sopeutuminen tuntuivat paljon vaikeammalta, kuin aiemmin.

Olen miettinyt syitä sille, miksi olen jo monia vuosia tuntenut levottomuutta sisälläni ja miksi Italiassa kaikki se levottomuus katoaa. En ole matkustanut sitten lapsuusaikojen muualle, kuin Italiaan, joten sitäkään en tiedä, tuleeko mielenrauha vain Italian maankamaralla vai ylipäätään missä vain Suomen ulkopuolella.

Italiarakkaus ei suoranaisesti liity jouluun, mutta joulublogin mukaisesti blogin aihe onkin italialainen joulu! Aihe on minulle vielä hieman uusi, mutta tässä kiinnostuneille infosivuja:

Rantapallo.fi
Plaza.fi
goitaly.about.com





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti